Rýžový salát s fazolemi

Ingredience

300 g rýže (použila jsem jasmínovou), 10 lžic olivového oleje, šťáva z půlky citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, 3-4 lžíce tamari-san (přírodně fermentovaná sojová omáčka), 1 červená cibule, 1 salátová okurka, 300 g malých cherry rajčátek, 1 mrkev, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, bazalkové lístky na ozdobu

Postup

Rýži uvaříme obvyklým způsobem a necháme vychladnout.

Vychladlou rýži přemístíme do větší mísy. Pokropíme ji olejem, citronovou šťávou, sojovou omáčkou, osolíme, opepříme a promícháme.

Zeleninu omyjeme a očistíme. Okurku nakrájíme na kostičky, rajčátka na čtvrtky, cibuli na tenká čtvrtkolečka a mrkev na co nejtenčí nudličky.

Fazole vylejeme na sítko, propláchneme vodou a necháme okapat.

K ochucené rýži přidáme všechnu zeleninu i fazole a promícháme.

Při podávání salát ozdobíme lístky bazalky.

Přidáno: 18.5.2018