Rýžový salát s tuňákem
Ingredience
1 hrnek (300 ml) rýže + 1,5 hrnku vody, sůl, mletý pepř, 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (á 160 g), 1 červená paprika, 5 jarních cibulek, 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, hrst zelených oliv, hrst cherry rajčátek, 6 lžic majonézy, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce olivového panenského oleje
Postup
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí a necháme vychladnout.
Z plechovek slijeme tekutinu a tuňáka rozdrobíme k rýži.
Cibulky pokrájíme i s natí nadrobno, papriku na jemné nudličky, olivy posekáme nahrubo, rajčátka rozpůlíme.
Pokud máme hrášek mražený, přelijeme ho na cedníku nejdříve vařící a pak studenou vodou, necháme okapat.
Všechno dáme do mísy k rýži. Zakápneme olejem, pokropíme citronovou šťávou a přidáme majonézu. Všechno důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
zdroj: magazín Albert (upraveno)
Přidáno: 17.6.2016