Rýžový salát s tuňákem

Ingredience

1 hrnek (300 ml) rýže + 1,5 hrnku vody, sůl, mletý pepř, 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (á 160 g), 1 červená paprika, 5 jarních cibulek, 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, hrst zelených oliv, hrst cherry rajčátek, 6 lžic majonézy, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce olivového panenského oleje

Postup

Rýži uvaříme jak jsme zvyklí a necháme vychladnout.

Z plechovek slijeme tekutinu a tuňáka rozdrobíme k rýži.

Cibulky pokrájíme i s natí nadrobno, papriku na jemné nudličky, olivy posekáme nahrubo, rajčátka rozpůlíme.

Pokud máme hrášek mražený, přelijeme ho na cedníku nejdříve vařící a pak studenou vodou, necháme okapat.

Všechno dáme do mísy k rýži. Zakápneme olejem, pokropíme citronovou šťávou a přidáme majonézu. Všechno důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

zdroj: magazín Albert (upraveno)

Přidáno: 17.6.2016