Jogurtovo-jahodový dezert

Ingredience

těsto: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
náplň: 800 g bílého jogurtu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček jahodové galaretky, hrst čerstvých jahod
na povrch: 1 sáček jahodové galaretky, čerstvé jahody

Postup

300 ml vody přivedeme k varu, odstavíme a přisypeme jednu galaretku. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme vychladnout.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Postupně do něho zašleháme žloutky a olej, nakonec vmícháme vařečkou mouku. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut). Necháme vychladnout.

Z vychladlého piškotového plátu vyřežeme kruh podle dortové formy. Kruh vložíme natěsno do dortového ráfku.

Do mísy dáme všechen jogurt, vanilkový cukr, na kousky pokrájené jahody, najemno rozdrobené odkrojky z piškotu a promícháme. Přilijeme studenou galaretku. Důkladně zamícháme a nalijeme na piškot v dortovém ráfku. Dáme ztuhnout do ledničky.

Druhou galaretku připravíme stejným způsobem jako první.

Na ztuhlou náplň naskládáme těsně vedle sebe půlky jahod a zalijeme vychladlou galaretkou. Znovu dáme ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Jogurtovo-jahodový dezert
Jogurtovo-jahodový dezert
Jogurtovo-jahodový dezert
Jogurtovo-jahodový dezert
Jogurtovo-jahodový dezert
Jogurtovo-jahodový dezert
Jogurtovo-jahodový dezert

Přidáno: 22.6.2013