Bábovka s jablky a skořicí
Ingredience
180 g cukru krupice, 180 g polohrubé mouky, 3 vejce, 6 lžic mléka, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté skořice, 3 středně velká jablka, 1/2 prášku do pečiva
Postup
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme. Pak přidáme olej, mléko a všechno společně vyšleháme. Po částech do hmoty zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kostičky pokrájená oloupaná jablka. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 170°C a pomalu dopečeme, asi 40 minut.
Přidáno: 26.12.2006