Jablečné ruličky

Ingredience

550 g oloupaných jablek zbavených jádřinců, šťáva z půlky citronu, špetka skořice, čokoládová poleva

Postup

Jablka s citronovou šťávou a skořicí rozmixujeme na kaši. Je-li příliš hustá, můžeme přidat trochu vody (cca 50-80 ml, podle šťavnatosti jablek).

Vzniklou hmotu vylijeme na plech (40x30 cm) vyložený papírem na pečení nebo pečnou fólií (fólie je lepší, papír se krabatí) a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše.

Vložíme do trouby a při 80-90°C sušíme 8-9 hodin.

Usušený plát necháme vychladnout a sloupneme z papíru (fólie).

Podélně ho rozkrájíme na čtyři pásy. Naskládáme je na sebe a opět rozřízneme na čtvrtiny.

Každý obdélníček pevně smotáme do ruličky (můžeme si pomoci plastovým brčkem, na které ruličku motáme). Skládáme je těsně vedle sebe, případně něčím zatížíme, aby se nerozmotávaly. Necháme přes noc, ruličky zpevní a nebudou se rozmotávat.

Druhý den namočíme konce do rozehřáté polevy a necháme zaschnout.

Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky
Jablečné ruličky

Přidáno: 11.2.2015