Jablková buchta s polevou
Ingredience
těsto: 350 g polohrubé mouky, 1,5 prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 10 lžic oleje, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 250 ml mléka, 350 g nahrubo nastrouhaných jablek
poleva: 1 tyčinka Ledové kaštany (50 g), 50 g másla
Postup
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a cukrem.
Přidáme rum, celá vejce, olej, mléko a dobře promícháme.
Nakonec vmícháme strouhaná jablka.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme asi 20 minut, zkoušíme špejlí.
V kastrůlku necháme rozpustit máslo. Do teplého rozlámeme čokoládu a vymícháme dohladka. Polevu rozetřeme na vychladlý moučník. Krájíme po ztuhnutí polevy.
Přidáno: 8.11.2014