Jablečná roláda

Ingredience

4 vejce, 150 g cukru krupice, 6 lžic hladké mouky (mírně navršených), 380-400 g strouhaných jablek, skořice, posekané ořechy

Postup

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Zlehka vmícháme mouku.

Jablka nastrouháme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.

Posypeme je skořicí a posekanými ořechy.

Na jablka nalijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme.

Vložíme do vyhřáté trouby (200°C) a upečeme dorůžova (cca 8 minut).

Horký plát překlopíme papírem nahoru, papír sloupneme a roládu svineme.

Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme.

Jablečná roláda
Jablečná roláda
Jablečná roláda
Jablečná roláda
Jablečná roláda

Přidáno: 31.10.2010