Koláč s jablky

Ingredience

2 vejce, špetka soli, 100 g krystalového cukru, 6 lžic vody, 2 lžíce oleje, 160 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká jablka, skořicový cukr, tuk a hrubá mouka do formy

Postup

Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.

V jiné míse rozšleháme žloutky s cukrem, vodou a olejem.

Do žloutkového základu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak sníh z bílků.

Těsto nalijeme do dortové formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 24-26 cm).

Oloupaná jablka nastrouháme a rovnoměrně jimi posypeme těsto ve formě. Posypeme je skořicovým cukrem, množství volíme podle kyselosti jablek.

Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 30 minut).

Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Koláč s jablky
Koláč s jablky
Koláč s jablky

Přidáno: 7.3.2013