Koláč s jablky
Ingredience
2 vejce, špetka soli, 100 g krystalového cukru, 6 lžic vody, 2 lžíce oleje, 160 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká jablka, skořicový cukr, tuk a hrubá mouka do formy
Postup
Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.
V jiné míse rozšleháme žloutky s cukrem, vodou a olejem.
Do žloutkového základu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak sníh z bílků.
Těsto nalijeme do dortové formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 24-26 cm).
Oloupaná jablka nastrouháme a rovnoměrně jimi posypeme těsto ve formě. Posypeme je skořicovým cukrem, množství volíme podle kyselosti jablek.
Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 30 minut).
Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Přidáno: 7.3.2013