Křehký štrůdl

Ingredience

těsto: 400 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžička soli, 240 g hery, 2 vejce, trochu strouhané citronové kůry, 2 lžičky vanilkového extraktu
80 g strouhanky, cca 1 kg jablek, skořicový a vanilkový cukr

Postup

Nejdřív nasucho opražíme strouhanku do lehkého zezlátnutí a necháme vychladnout.

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto.

Jablka zbavíme slupek a jádřinců a pokrájíme na drobné kousky.

Těsto rozdělíme na poloviny.

Každou část rozválíme na obdélník cca 35x30 cm. Posypeme polovinou strouhanky, polovinou jablek a cukrem. Množství cukru korigujeme podle kyselosti jablek.

Přehneme okraje dovnitř a srolujeme. Záviny propícháme vidličkou.

Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení dorůžova (190°C, cca 30 minut).

Před podáváním pocukrujeme.

Křehký štrůdl
Křehký štrůdl
Křehký štrůdl
Křehký štrůdl
Křehký štrůdl
Křehký štrůdl
Křehký štrůdl

Přidáno: 7.9.2011