Plzeňský štrůdl

Ingredience

těsto: 300 g hladké mouky, 150 g ztuženého tuku (iva, omega), 1 vejce, 16 lžic piva
náplň: 6 velkých jablek, 3 hrsti strouhaného perníku, skořicový cukr, posekané ořechy nebo mandle

Postup

Z mouky, nastrouhaného tuku, vajíčka a piva zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho nahřátým hrncem a necháme půl hodiny odpočinout.

Odpočaté těsto rozpůlíme. Každou polovinu rozválíme na tenký obdélník. Střed posypeme perníkem, jablky nakrájenými na kousky, skořicovým cukrem a ořechy. Zabalíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C a upečeme dozlatova (30-35 minut).

Vychladlý pocukrujeme.

Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl

Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.

Přidáno: 2.3.2013