Pudinkovo-jablečné řezy
Ingredience
400-500 g lístkového těsta, 1 l mléka, 120 g pudinkového vanilkového prášku (3 sáčky), 6-7 lžic krystalového cukru, 8-10 jablek (podle velikosti)
Postup
Těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na velikost plechu (cca 25x35 cm). Jeden plát těsta uložíme na plech (není třeba vymazávat ani dávat papír na pečení).
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Po odstavení z plotny do pudinku vmícháme nastrouhaná jablka.
Pudinkovo-jablkovou hmotu nalijeme ještě teplou na těsto na plechu, rovnoměrně rozetřeme a přikryjeme druhým plátem těsta.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme dorůžova, asi 20 minut.
Přidáno: 12.10.2013