Rychlý štrůdl

Ingredience

těsto: 350 g hladké mouky, špetka soli, 190 g hery, 150 g bílého jogurtu, 1 žloutek

náplň: 10-12 jablek (podle velikosti), hrst strouhanky, třtinový cukr (množství podle kyselosti jablek), skořice, rozinky

1 malé vejce na potření

Postup

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, na kousky nakrájenou heru, jogurt, žloutek a rukou zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme je do sáčku a uložíme do ledničky (než nastrouháme jablka).

Jablka oloupeme a nastrouháme.

Těsto rozdělíme na tři stejné části. Každou část rozválíme na obdélník, posypeme strouhankou, strouhanými jablky, třtinovým cukrem, skořicí a rozinkami. Srolujeme a přeneseme na plech.

Štrůdly propícháme špejlí a potřeme rozšlehaným vejcem.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme do zezlátnutí, asi 40 minut.

Přidáno: 1.10.2022