Tvarožník s jablky
Ingredience
těsto: 500 g tvarohu (ve staniolu), 100 g změklého másla, 80 g krystalového cukru, 3 vejce, špetka soli, 3 lžíce kukuřičné krupice, 2 lžičky prášku do pečiva, 2-3 lžíce bílého jogurtu
na povrch: 4-5 jablek, skořice, vanilkový cukr
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, pak zašleháme žloutky.
Do žloutkové pěny vešleháme po částech tvaroh, krupici smíchanou s práškem do pečiva a jogurt.
Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
Těsto rozetřeme do koláčové formy (průměr 30 cm) vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
Omytá jablka zbavíme jádřinců, rozkrájíme na měsíčky a poklademe jimi těsto ve formě. Posypeme je podle chuti skořicí a vanilkovým cukrem.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 50 minut.
Přidáno: 19.10.2019