Dvoubarevná tvarohová buchta
Ingredience
těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru, 2 lžíce kakaa, 1,25 hrnku mléka, 0,75 hrnku oleje, 2 vejce
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 vejce, 1 hrnek mléka
Postup
Nejdříve připravíme náplň: v misce promícháme tvaroh s vejci, cukrem, pudinkovým práškem a trochou mléka. Elektrickým ručním šlehačem rozšleháme dohladka za postupného přilévání zbytku mléka.
Na těsto smícháme nejdříve všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, olej a 1 hrnek mléka. Dobře rozmícháme na hladké těsto, můžeme použít i šlehač.
Na plech (38x26 cm) vyložený papírem na pečení nalijeme větší polovinu těsta a rozetřeme po celé ploše.
Na těsto nalijeme všechnu tvarohovou náplň (je hodně řídká).
Do zbytku těsta přidáme čtvrt hrnku mléka, důkladně rozmícháme a tenkým pramínkem opatrně rozlijeme na tvaroh.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (30-40 minut).
Krájíme po vychladnutí.
Přidáno: 30.1.2014