Kakaový koláč s tvarohem
Ingredience
těsto: 2 skleničky polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 0,5 skleničky oleje, 1 vejce, 1 sklenička krystalového cukru, 1 sklenička mléka
náplň: 250 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany (190-200 g), 1 vejce, 2 lžíce krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 sklenička - 200 ml
Postup
Všechny suroviny na náplň vložíme do misky a vidličkou rozmícháme na hladkou hmotu.
Celé vejce s cukrem a olejem utřeme dohladka. Přidáme mléko (trochu si necháme, asi 1 cm ode dna), mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a vymícháme těsto.
Větší polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy (28 cm) a rovnoměrně rozetřeme.
Na těsto opatrně lžící rozetřeme tvarohovou náplň, je-li příliš hustá, zředíme troškou mléka.
Zbylé těsto zředíme zbytkem mléka a rozlijeme po tvarohu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 30-35 minut.
Přidáno: 23.5.2015