Sypaný tvarohový koláč
Ingredience
350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru krupice, 250 g másla
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 5-6 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, mléko podle potřeby (asi 300-500 ml, podle kvality tvarohu)
kousek másla na potření papíru
Postup
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem.
Do mísy k tvarohu přidáme žloutky, oba cukry, pudinkový prášek a trochu mléka. Důkladně rozmícháme. Podle potřeby vmícháváme další mléko, až vznikne hmota, která je sice hustá, ale tekutá.
Plech vyložíme papírem na pečení a ten důkladně potřeme změklým máslem. Na dno plechu rovnoměrně nasypeme polovinu sypké směsi.
Na ni pomalu opatrně nalijeme tvaroh a opět rovnoměrně zasypeme druhou polovinou mouky.
Na povrch nastrouháme celé máslo.
Plech vložíme do trouby vyhřáté an 190°C a pečeme do zezlátnutí povrchu, 25-30 minut.
Po vytažení z trouby necháme úplně vychladnout, v žádném případě nekrájet, dokud není studený. Nejlepší je upéct večer a krájet až ráno.
Přidáno: 8.8.2014