Tvarohovo-broskvový koláč
Ingredience
těsto: 170 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 1 vejce, 100 g másla
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru krupice, 4 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce gustinu, 2 lžíce dětské krupičky, 200 g kompotovaných broskví
Postup
Nejdřív připravíme náplň. Tvaroh, celá vejce, cukr, gustin a krupičku rozmícháme a vyšleháme dohladka.
Scezené broskve pokrájíme na kostičky a vmícháme do tvarohu.
Formu (25 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vypracujeme rukama na vále. Rozválíme na kruh o něco větší než je forma a uložíme na dno. Zvýšený okraj přitiskneme ke stěně formy.
Do formy vystlané těstem nalijeme tvarohovou náplň. Urovnáme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi 50 minut do zezlátnutí povrchu.
Krájíme až zcela vychladne.
Přidáno: 27.3.2015