Tvarohový koláč s hruškami
Ingredience
drobenka: 400 g polohrubé mouky, 120 g krystalového cukru, 1 lžička mleté skořice, 1 prášek do pečiva, 150 g másla, 1 lžíce másla
náplň: 1 kg tvarohu z vaničky, 120 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 70 ml mléka, 4-5 hrušek
Postup
Tvaroh rozmícháme s cukrem. Po jednom vmícháme celá vejce a mléko, aby vznikla hladká směs.
Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a skořicí. Přidáme na kousky pokrájené máslo (150 g) a zpracujeme drobenku.
Tři čtvrtiny drobenky vysypeme na plech vyložený papírem na pečení a rovnoměrně ji rozhrneme po celé ploše.
Na drobenku opatrně nalejeme tvarohovou směs.
Do zbytku drobenky prsty zapracujeme lžíci másla.
Na tvaroh naskládáme plátky oloupaných hrušek a posypeme je zbytkem drobenky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 45 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.
Přidáno: 4.10.2020