Tvarohový koláč s malinami

Ingredience

těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, 75 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce

náplň: 500 g tvarohu (ze staniolu), 125 g moučkového cukru, 150 g másla, 100 ml smetany ke šlehání, 130 g mražených malin

čerstvé maliny na ozdobu

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále rukama hladké měkké těsto. Zabalíme a dáme na 30-60 minut do ledničky.

Odpočinuté těsto rozválíme na kruh a vyložíme jím formu (28 cm) včetně boků. Na těsto urovnáme papír na pečení a vyplníme ho fazolemi (hrachem, kroupami, ...).

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 15 minut. Pak papír s fazolemi odstraníme, koláč vrátíme do trouby a dopečeme do zezlátnutí dalších 15-20 minut.

Upečený koláč necháme vychladnout ve formě.

Tvaroh rozmícháme s cukrem a smetanou, pak vmícháme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec zamícháme částečně rozmražené maliny a náplň urovnáme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout do ledničky.

Hotový koláč ozdobíme čerstvými malinami.

Přidáno: 16.7.2016