Tvarohový koláč s malinami
Ingredience
těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, 75 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce
náplň: 500 g tvarohu (ze staniolu), 125 g moučkového cukru, 150 g másla, 100 ml smetany ke šlehání, 130 g mražených malin
čerstvé maliny na ozdobu
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále rukama hladké měkké těsto. Zabalíme a dáme na 30-60 minut do ledničky.
Odpočinuté těsto rozválíme na kruh a vyložíme jím formu (28 cm) včetně boků. Na těsto urovnáme papír na pečení a vyplníme ho fazolemi (hrachem, kroupami, ...).
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 15 minut. Pak papír s fazolemi odstraníme, koláč vrátíme do trouby a dopečeme do zezlátnutí dalších 15-20 minut.
Upečený koláč necháme vychladnout ve formě.
Tvaroh rozmícháme s cukrem a smetanou, pak vmícháme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec zamícháme částečně rozmražené maliny a náplň urovnáme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout do ledničky.
Hotový koláč ozdobíme čerstvými malinami.
Přidáno: 16.7.2016