Tvarohový se skořicovou polevou
Ingredience
těsto: 170 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 60 g másla, 1 vejce, 0,5 lžičky prášku do pečiva
náplň: 500 g měkkého tvarohu (z alobalu, ne vanička), 190 g zakysané smetany, 1 vejce, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr
poleva: 50 g másla, 50 g hnědého cukru, 1 lžička skořice, 1 lžíce hladké mouky
dále: mandlové plátky
Postup
Těsto zpracujeme rukama na vále a necháme v ledničce půl hodiny zchladit (není to nutné, ale lépe se s ním pak pracuje).
Zatím připravíme náplň: tvaroh, smetanu, celé vejce a cukr vymícháme dohladka.
Těsto rozválíme na kruh a vyložíme jím koláčovou formu (28 cm). Vidličkou těsto propícháme a urovnáme na ně tvarohovou náplň.
Máslo na polevu necháme rozpustit a vmícháme do něj cukr, skořici a mouku.
Polevu rozlijeme na tvaroh, lžící rozetřeme po celé ploše a vidličkou lehce vmícháme do horní vrstvy tvarohu.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po 15 minutách ho posypeme plátky mandlí a dopečeme dalších 15 minut.
zdroj: www.mimibazar.cz
Přidáno: 10.5.2015