Tvarožník s ovocem

Ingredience

750 g měkkého tvarohu (ve staniolu, ne vanička), 250 g másla, 3 vejce, 270 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 3 lžíce krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 prášek do pečiva, ovoce

drobenka: 60 g hrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 40 g másla

Postup

V míse rozmícháme tvaroh s celými vejci, citronovou kůrou a cukrem.

Přidáme rozpuštěné vlažné máslo a zamícháme.

Nakonec přidáme krupici smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a vymícháme hladké těsto.

Těsto urovnáme do velké koláčové nebo dortové formy (průměr minimálně 28 cm), povrch pokryjeme ovocem a posypeme drobenkou.

Pečeme při 190°C 50-60 minut.

Před krájením necháme koláč zcela vychladnout.

Přidáno: 30.6.2018