Amolety s pudinkem

Ingredience

2 hrnky mléka, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 vejce, špetka soli, 2 lžíce cukru, 50 ml rumu
pudink: 600 ml mléka, 3 lžíce rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2-3 lžíce cukru
dále: marmeláda, olej na smažení

Postup

V míse ruční metličkou prošleháme mléko s moukou, vejci, solí a cukrem. Necháme 10 minut odpočinout. Pak vmícháme rum. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran amolety. Potřeme je marmeládou a srolujeme. Z mléka, rumu, cukru a pudinkového prášku uvaříme řidší pudink, kterým na talíři amolety přelijeme (není nutné).

Amolety s pudinkem
Amolety s pudinkem

Přidáno: 14.7.2008