Amolety v pudinku

Ingredience

amolety: 3 hrnky mléka, 2 vejce, špetka soli, 1 lžíce moučkového cukru, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva
pudink: 1 l mléka, 2 sáčky karamelového pudinku, 4-5 lžic krystalového cukru
dále: marmeláda, rozinky, 3 bílky, 3-4 lžíce krystalového cukru, máslo na vymazání pekáče, tuk na smažení amolet

Postup

Do mísy nalijeme mléko, osolíme, osladíme, rozšleháme v něm celá vejce a pak postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Ruční metličkou vyšleháme na hladké řídké těsto. Na rozpáleném tuku smažíme amolety z obou stran dozlatova. Amolety namažeme marmeládou a srolujeme. Každou překrojíme na poloviny. Pekáč vymažeme máslem a amolety do něj naskládáme. Můžeme posypat rozinkami. Uvaříme pudink a nalijeme na amolety. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a zapékáme asi 30 minut. Pět minut před koncem na pudink rozetřeme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru. Zesílíme na 190-200°C a pečeme do zrůžovění povrchu (cca 5 minut). Podle původního receptu je možné amolety natřít karamelovým pudinkem i vevnitř místo marmelády.

Amolety v pudinku
Amolety v pudinku
Amolety v pudinku
Amolety v pudinku
Amolety v pudinku

Přidáno: 1.8.2008