Borůvkové knedlíky
Ingredience
těsto: 1 hrnek vody, 30 g čerstvého droždí, cca 700 g hrubé mouky, sůl, 2 vejce
dále: borůvky, tvaroh, moučkový cukr, máslo
Postup
Do misky nalijeme vlažnou vodu a rozdrobíme do ní droždí. Zasypeme částí mouky, osolíme, přidáme celá vejce a robotem nebo vařečkou umícháme spíše řidčí těsto, mouku přidáváme podle potřeby.
Těsto necháme nakynout a pak z něho lžící odkrajujeme přibližně stejně velké kousky. Každý kousek zploštíme, položíme na něj lžičku borůvek a zabalíme.
Knedlíky vaříme v páře 7-10 minut (podle velikosti). Jakmile nadzvedneme pokličku, rychle každý knedlík propíchneme vidličkou, aby z něj unikla pára (jinak se srazí).
Na talíři knedlíky posypeme rozdrobeným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Přidáno: 12.7.2015