Buchtičky s krémem
Ingredience
těsto: 250 ml mléka, špetka soli, 6 lžic cukru, 2 vejce, 60 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí
krém: 1 l mléka, 1 sáček Zlatého klasu (40 g), 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce krystalového cukru, 3 žloutky, 4 lžíce rumu
Postup
Suroviny na těsto vložíme do nádoby pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto (nebo připravíme ručně).
Z vykynutého těsta malou lžičkou ukrajujeme kousky, zformujeme do kuličky a klademe na vymazaný plech. Každý kousek těsta potřeme na plechu ze všech stran olejem.
Chvíli necháme kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a upečeme dozlatova (cca 20 minut).
V půl hrnku mléka rozkvedláme žloutky, krémový prášek a cukr. Zbylé mléko zahřejeme, přilijeme rum a obsah hrnku a za stálého mícháni přivedeme k varu. Povaříme dvě minuty a odstavíme.
Upečené buchtičky na talíři přelijeme teplým krémem.
Přidáno: 24.7.2011