Hanácké koblihy

Ingredience

300 ml mléka, 50 g cukru, 600 g hladké mouky, špetka soli, 3 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce rumu, 30 g čerstvých kvasnic
meruňková marmeláda
tuk na smažení

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, klasicky v míse nebo v domácí pekárně. Necháme nakynout.

Vykynuté těsto rozpůlíme. Každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále a vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku marmelády, okraj kolečka potřeme lehce vodou a přikryjeme prázdným kolečkem. Okraje pevně přitiskneme.

Takto naplněné koblihy necháme ještě nakynout a pak usmažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky.

Před podáváním pocukrujeme.

Hanácké koblihy
Hanácké koblihy
Hanácké koblihy
Hanácké koblihy

Přidáno: 5.3.2011