Jahelník s ovocem a oříšky

Ingredience

250g jahel, 0,75 l mléka, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 vejce, 30g másla, 250g směsi sušeného ovoce (švestky, jablka, meruňky, rozinky) a ořechů (vlašské, lískové)

Postup

Jáhly důkladně vypereme v horké vodě. Nasypeme do osoleného a oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do změknutí jahel. Do horké kaše zamícháme máslo, pokrájené ovoce a ořechy a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Urovnáme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na talíři pocukrujeme nebo polijeme ovocnou sťávou.

Jahelník s ovocem a oříšky
Jahelník s ovocem a oříšky

Přidáno: 27.1.2007