Koblížky od Martiny
Ingredience
500 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 250 g vlažného mléka, 2 žloutky, 50 g krupicového cukru, 2 - 3 lžíce oleje, 40 g kvasnic, 20 ml rumu
Postup
Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program "příprava těsta" a má to bez práce. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenko, kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku náplně (marmeláda, nutella,...). Okraj kolečka potřeme vodou, přiložíme prázdné kolečko a prsty dobře stiskneme okraje. Takto připravené koblížky necháme znovu nakynout (urychlíme, když je na velkém talíři nebo plechu vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 50°C). Nakynuté koblížky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme pocukrované.
zdroj: www.peceni.info
Přidáno: 7.2.2008