Krupicové flameri s čokoládou
Ingredience
1,5 l mléka, špetka soli, 220 g cukru, 210 g krupice, 60 g másla, 100 g čokolády na vaření, 6 bílků
Postup
Osolené mléko zahříváme v hrnci. Do teplého za stálého míchání pomalu vsypáváme krupici a uvaříme hustou kaši. Do horké vmícháme máslo, cukr a rozlámanou čokoládu, rozmícháme až se všechno rozpustí. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do kaše (není třeba čekat na vychladnutí). Hmotu nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy a necháme vychladnout. Vychladlé dáme ztuhnout do ledničky.
Jednotlivé porce zdobíme šlehačkou a ovocem, případně přelijeme ovocnou šťávou.
Přidáno: 22.7.2008