Krupicové knedlíky s čokoládou
Ingredience
600 ml mléka, špetka soli, asi dvě třetiny hrnku krupice, polohrubá mouka podle potřeby, 1 vejce, 200 g čokolády, 4 banány, 125 g másla, 50 g cukru krupice
Postup
Mléko se špetkou soli zahřejeme a pomalu za stálého míchání vsypeme krupici. Uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout.
Na pomoučený vál vyklopíme vychladlou kaši, posypeme moukou, přidáme vejce a rukama zpracováváme těsto za postupného přidávání mouky, až se přestane lepit.
Těsto rozdělíme na stejné kousky (měla jsem jich 26), do každého zabalíme kousek čokolády a pěkně zakulatíme.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, knedlíky do ní vložíme a vaříme 6 minut (uvařené vyplavou na povrch).
Ve velké pánvi zahřejeme máslo, přidáme cukr, rozmícháme a přisypeme na kolečka nakrájené banány. Za občasného míchání je opečeme dozlatova.
Knedlíky servírujeme společně s opečenými banány, pokapané sladkým máslem zpod banánů.
zdroj: magazín Albert
Přidáno: 3.8.2012