Kukuřičná krupičná kaše
Ingredience
na dvě porce: 800 ml vody, 5 lžic kukuřičné krupice, 4 lžíce rýžového Zajíce (prášek), sladidlo podle chuti (med, javorový sirup, čekankový sirup, ...), kakao nebo skořice, ovoce na ozdobu
Postup
Do hrnce nalejeme vodu, nasypeme krupici a necháme aspoň hodinu stát. Chceme-li kaši ke snídani, namočíme krupici už večer.
K namočené krupici přimícháme rýžový prášek, všechno přivedeme k varu a za stálého míchání pomalu povaříme do mírného zahoustnutí, asi 10 minut. Počítáme s tím, že během chladnutí kaše ještě výrazně zhoustne.
Uvařenou kaši odstavíme z plotny a podle chuti osladíme.
Rozdělíme na talíře, poprášíme kakaem nebo skořicí a ozdobíme ovocem.
Přidáno: 23.11.2019