Kynuté lívance
Ingredience
300 g hladké mouky, špetka soli, 500 ml mléka, 1 lžíce krystalového cukru, 1 vejce, 1 lžíce rumu, 20 g čerstvého droždí, olej na smažení
Postup
Do trochy vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a v teple necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rum, zbytek mléka, kvásek a rozmícháme na hladké těsto. Pod utěrkou necháme nakynout, než viditelně zvětší objem (30-45 minut). Pánev lehce potřeme olejem a na rozpálenou naléváme naběračkou těsto. Rozetřeme na požadovanou velikost a z obou stran opečeme. Hotové amolety plníme podle zvyklostí (džemem, ochuceným tvarohem, ...) a libovolně ozdobíme. Potřela jsem meruňkovým džemem a přidala hromádku hutstého bílého jogurtu rozmíchaného s vanilkovým cukrem.
Toto je kvalitní pánev značky Skeppshult, kterou můžete zakoupit zde.
Přidáno: 17.2.2010