Nadýchané lívanečky
Ingredience
1 l mléka, 4 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce krystalového cukru, špetka soli, 600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, olej na smažení
Postup
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Žloutky s oběma cukry ušleháme do světlé pěny. Postupně po částech vešleháme střídavě mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Do hladkého řídkého těsta vařečkou zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto necháme 5-10 minut odpočinout.
Malou naběračkou naléváme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova.
Hotové lívanečky ozdobíme podle chuti - marmeládou, povidly, jogurtem, šlehačkou, ...
Přidáno: 24.5.2014