Řecké koblížky

Ingredience

400 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice, 4 vejce, 400 g hustého řeckého jogurtu, olej na smažení

Postup

V míse rozšleháme celá vejce až začnou pěnit. Pak vmícháme jogurt. Přisypeme mouku smíchanou se solí, cukrem a práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto (je dost husté).

V kastrolu zahřejeme olej. Lžičkou namočenou do horkého oleje nabereme kousek těsta a druhou lžičkou ho shrneme do oleje. Takto postupně tvoříme malé koblížky, které osmažíme ze všech stran dozlatova. Není třeba je obracet, pokud máme v kastrolu dost oleje, obrací se podle potřeby samy.

Usmažené koblížky odkládáme na papírové utěrky.

Částečně vychladlé polijeme medem a posypeme podrcenými ořechy.

Část koblížků jsem místo polévání medem obalila ve skořicovém cukru.

Nejlepší jsou teplé, ale dobré jsou i studené.

Řecké koblížky
Řecké koblížky
Řecké koblížky
Řecké koblížky

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 16.7.2014