Řecké koblížky
Ingredience
400 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice, 4 vejce, 400 g hustého řeckého jogurtu, olej na smažení
Postup
V míse rozšleháme celá vejce až začnou pěnit. Pak vmícháme jogurt. Přisypeme mouku smíchanou se solí, cukrem a práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto (je dost husté).
V kastrolu zahřejeme olej. Lžičkou namočenou do horkého oleje nabereme kousek těsta a druhou lžičkou ho shrneme do oleje. Takto postupně tvoříme malé koblížky, které osmažíme ze všech stran dozlatova. Není třeba je obracet, pokud máme v kastrolu dost oleje, obrací se podle potřeby samy.
Usmažené koblížky odkládáme na papírové utěrky.
Částečně vychladlé polijeme medem a posypeme podrcenými ořechy.
Část koblížků jsem místo polévání medem obalila ve skořicovém cukru.
Nejlepší jsou teplé, ale dobré jsou i studené.
zdroj: magazín Albert
Přidáno: 16.7.2014