Rýžová kaše s malinami
Ingredience
300 g uvařené kulatozrnné rýže, 600 ml plnotučného mléka, 50-60 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka skořice, 1 lžíce másla, špetka soli, malinová marmeláda nebo kompot
Postup
Mléko v hrnci osolíme, okořeníme skořicí a nasypeme uvařenou rýži. Přivedeme k varu a za častého míchání vaříme, až kaše zhoustne.
Podle chuti osladíme a necháme ještě 2-3 minuty povařit. Nakonec vmícháme máslo.
Odstavíme a tyčovým mixérem několika málo pulsy částečně rozmixujeme. Rozmixovaná rýže kaši zahustí a zjemní její konzistenci, část rýžových zrnek necháme na skus.
Kaši plníme do skleniček střídavě s malinovým kompotem nebo marmeládou.
Podávat můžeme teplé nebo studené.
Použijeme-li zavírací skleničky od jogurtu, můžeme dezert použít jako svačinu do školy nebo do práce (zavřeme až po vychladnutí a skladujeme v ledničce).
Přidáno: 7.4.2016