Rýžový nákyp s ovocem a čokoládou
Ingredience
1 hrnek rýže (300 ml), 250 ml smetany, 350 ml vody, špetka soli, 2-3 hrušky, hrst švestek, hořká čokoláda, 3 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, máslo na vymazání pekáče
Postup
Rýži propláchneme, zalijeme smetanou a vodou, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile začne vařit, ztlumíme na minimum a po pěti minutách kastrol zabalíme do čistého ručníku a do deky (zanesu do postele). Necháme minimálně půl hodiny dojít. Ovoce a čokoládu nakrájíme na kousky. Do uvařené rýže vmícháme cukr, žloutky, ovoce, čokoládu a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Urovnáme do pekáče vymazaného máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 30 minut.
Přidáno: 22.8.2008