Špaldové lívance

Ingredience

1 hrnek (250 ml) mléka, 1 vejce, 1 lžíce oleje, 2 lžíce bílého jogurtu, špetka soli, 1 lžíce třtinového cukru, 1 hrnek hladké špaldové celozrnné mouky, 3 lžičky prášku do pečiva

Postup

V misce rozšleháme metličkou mléko s vejcem, jogurtem, cukrem, olejem a solí.

Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně rozšleháme na hladké řídké těsto.

Na rozpálenou pánev naběračkou naléváme těsto a lívance z obou stran opečeme. Máme-li pánev s nepřilnavým povrchem, není třeba ji ničím mastit.

Lívance podáváme potřené jogurtem a posypané lesním ovocem, lehce poprášené skořicí. Nebo jakkoliv jinak - s javorovým sirupem, s marmeládou, s ochuceným tvarohem, ...

Přidáno: 4.10.2024