Švédské palačinky
Ingredience
3 vejce, 3 rovné lžíce krystalového cukru, 5 lžic mléka, 4 mírně navršené lžíce polohrubé mouky, špetka soli, špetka skořice, 1 necelá lžička prášku do pečiva, olej
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny.
Ke žloutkové pěně přimícháme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí a nakonec sníh z bílků.
Na pánvi potřené olejem smažíme z obou stran menší palačinky dozlatova.
Plníme libovolnou náplní (použila jsem tvaroh utřený se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem).
1 dávka - 4 ks





Palačinky se dobře připravují na kvalitní litinové pánvi Skeppshult, k dostání zde.
Přidáno: 1.9.2010