Tvarohové suflé

Ingredience

250 g tvarohu, 3 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 hrnek jahod, máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání

Postup

Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu. Hmotu rozdělíme do čtyř zapékacích mističek nebo porcelánových hrnků vymazaných máslem a vysypaných moukou. Do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Pečeme asi 20 minut do zezlátnutí povrchu. Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku. Horké suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.

Tvarohové suflé
Tvarohové suflé
Tvarohové suflé

zdroj: časopis Žena a kuchyně

Přidáno: 21.6.2009