Bábovka Albert

Ingredience

těsto: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 60 ml oleje, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 100-150 ml mléka

Postup

Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem.

Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny. Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme. Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.

Bábovka Albert
Bábovka Albert

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 10.3.2014