Bábovka čertíka Bertíka

Ingredience

3 vejce, 140 g másla, 140 g cukru, 180 g polohrubé mouky, 1 šálek mléka (200 ml), 0,75 sáčku prášku do pečiva, špetka soli, citronová kůra, 1 vanilkový cukr, hrst rozinek a mandlí

Postup

Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a vmícháme lehce do těsta.

Nakonec přidáme rozinky a loupané, opražené a nakrájené mandle.

Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme zvolna, později oheň zvětšíme. Pečeme celkem asi 45 minut.

Upečenou bábovku vyklopíme na podnos a posypeme cukrem.

Bábovka čertíka Bertíka
Bábovka čertíka Bertíka
Bábovka čertíka Bertíka
Bábovka čertíka Bertíka
Bábovka čertíka Bertíka
Bábovka čertíka Bertíka

Tento a jiné zajímavé recepty najdete v knize Čertovská kuchařka pana Jaroslava Vašáka.

Přidáno: 2.7.2010