Bábovka s kávou a skořicí
Ingredience
4 vejce, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 3 lžičky kávy (nejlépe instatní), sůl, 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 1/2 lžičky mleté skořice, 300 g polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, 200 ml mléka
Postup
Žloutky s cukrem a máslem ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí. Po vychladnutí pocukrujeme.
Přidáno: 26.12.2006