Brusinková bábovka

Ingredience

1 kelímek pomazánkového másla (200 g), 4 vejce, špetka soli, 1 hrnek (250 ml) moučkového cukru (nemusí být plný), 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, hrst sušených brusinek

Postup

Do jedné misky dáme bílky se špetkou soli, do druhé žloutky, máslo, a cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obsah druhé misky rozšleháme na hladkou hmotu. Zašleháme do ní mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh. Nakonec do těsta zamícháme brusinky smíchané a troškou mouky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy, těsto lehce nahrneme od středu ke kraji a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme, zkoušíme špejlí (180-190°C, 50-60 minut).

Brusinková bábovka
Brusinková bábovka
Brusinková bábovka

Přidáno: 25.2.2010