Domácí bábovka

Ingredience

5 vajec, špetka soli, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 80 ml oleje, 80 ml mléka, 2 lžíce kakaa

Postup

Oddělíme žloutky a bílky.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

V jiné misce ušleháme žloutky s oběma cukry a olejem do pěny.

Do žloutkové směsi vmícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Větší část těsta nalejeme do vymazané a vysypané formy. Zbytek těsta smícháme s kakaem a dolejeme do formy.

Pečeme při 170°C asi hodinu (zkoušíme špejlí).

zdroj: návod k použití bábovkové formy Tescoma

Přidáno: 16.11.2019