Jemná čokoládová bábovka

Ingredience

80 g polohrubé mouky, 100 g gustinu (jemný kukuřičný škrob), 2 lžičky prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli, 100 ml oleje, 150 ml salka (slazené kondenzované mléko), 1 lžíce mletého cukru, 100 g hořké čokolády

Postup

Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni ji necháme rozpustit.

Smícháme mouku s práškem do pečiva a gustinem.

Oddělíme žloutky a bílky.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

V jiné misce ušleháme žloutky s cukrem, olejem a salkem.

Do žloutkové pěny vešleháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu.

Vařečkou vmícháme střídavě sypkou směs a bílkový sníh.

Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy a vložíme ji do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme asi 50 minut (zkusíme špejlí).

Přidáno: 25.1.2020