Kávová bábovka

Ingredience

3 vejce, 150 g krystalového cukru, 5 lžic oleje, 200 ml smetany ke šlehání, 200 g hladké mouky, 80 g hrubé mouky, hrst mletých ořechů, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 3 lžičky rozpustné kávy + 3 lžíce horké vody, 1 lžíce rumu

Postup

Kávu rozmícháme s horkou vodou a necháme vychladnout.

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté a světlé pěny. Po lžících do ní zašleháme olej.

Potom do ní po částech střídavě vmícháme smetanu a obě mouky smíchané s ořechy a práškem do pečiva.

Přibližně dvě třetiny těsta nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Do zbytku těsta přidáme kakao, rum, vychladlou kávu a promícháme. Tmavé těsto nalejeme do formy na těsto světlé.

Pečeme při 180°C asi 50 minut (zkoušíme špejlí).

Přidáno: 27.4.2019