Maková bezlepková bábovka
Ingredience
4 vejce, 100 g másla, 30 g moučkového cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 80 g krystalového cukru, 150 g mletého máku, 80 g šáchorové mouky (nebo pomletých mandlí), 5 lžic mléka, špetka soli
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, během šlehání přidáme krystalový cukr.
Změklé máslo s moučkovým cukrem a javorovým sirupem ušleháme do pěny.
Přidáme žloutky a zašleháme.
Do máslovo-žloutkové pěny vmícháme mák, mouku a mléko.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (asi 30 minut, zkoušíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě, pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
podle www.toprecepty.cz
Přidáno: 19.3.2017