Maková bezlepková bábovka

Ingredience

4 vejce, 100 g másla, 30 g moučkového cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 80 g krystalového cukru, 150 g mletého máku, 80 g šáchorové mouky (nebo pomletých mandlí), 5 lžic mléka, špetka soli

Postup

Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, během šlehání přidáme krystalový cukr.

Změklé máslo s moučkovým cukrem a javorovým sirupem ušleháme do pěny.

Přidáme žloutky a zašleháme.

Do máslovo-žloutkové pěny vmícháme mák, mouku a mléko.

Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (asi 30 minut, zkoušíme špejlí).

Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě, pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

podle www.toprecepty.cz

Přidáno: 19.3.2017