Ořechová bábovka

Ingredience

3 vejce, špetka soli, 200 g cukru krupice, 120 g změklého másla, 150 g mletých vlašských ořechů, 250 ml smetany ke šlehání, 200 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva

Postup

Změklé máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny.

Přidáme ořechy, smetanu a promícháme. Potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Těsto urovnáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při 190° 50-60 minut.

Upečenou bábovku necháme chvíli odpočinout ve formě, pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Vychladlou bábovku poprášíme moučkovým cukrem.

Přidáno: 1.5.2018