Šlehačková bábovka kvásková

Ingredience

2 vejce, 35 g cukru (dala jsem 50 g), 1 vanilkový cukr, 100 g pšeničného kvásku z hladké nebo polohrubé bílé mouky, citronová kůra, lžička rumu, špetka soli, 120 g šlehačky, 30 g rozpuštěného másla, 180 g polohrubé mouky (pšeničné nebo špaldové)

kousek másla a trochu hrubé mouky do formy

Postup

V míse promícháme všechny suroviny v uvedeném pořadí.

Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy. Přikryjeme ji utěrkou a těsto necháme 5-6 hodin kynout.

Nakynutou bábovku upečeme dozlatova (170°-180°C 30-40 minut).

zdroj: Jana Berková - Sladké kváskové pečení s cukrem i bez

Přidáno: 5.12.2020