Třená bábovka 2

Ingredience

160 g změklého másla, 240 g moučkového cukru, 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 300 g polohrubé mouky, 160 g vlažného mléka, špetka soli

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Postup

Ke změklému máslu přidáme 180 g cukru, citronovou kůru a dohromady ušleháme do pěny (šleháme 8-10 minut).

Do ušlehané pěny postupně po jednom zašleháme žloutky.

Z bílků, špetky soli a zbývajícího cukru (60 g moučkového + vanilkový) ušleháme pevný sníh.

Do máslové pěny po částech střídavě vmícháme vařečkou mouku a mléko.

Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.

Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova (45-50 minut, zkoušíme špejlí).

Přidáno: 1.2.2020